Studio Office

Architects: Κωνσταντίνος Κωνσταντή
Location: Λευκωσία
Year: 2010

Η μελέτη αφορά τον σχεδιασμό ενός κτιρίου σε ένα στενόμακρο οικόπεδο εμβαδού 702 τ.μ με δυτικό προσανατολισμό. Το οικόπεδο εφάπτεται σε ένα πολύ σημαντικό οδικό άξονα της πόλης, την Λεωφόρο Προδρόμου.

Αποτελείται από δύο υπόγεια (χώροι στάθμευσης – αποθηκευτικοί χώροι), ισόγειο με μεσοπάτωμα που θα στεγάσει εκθεσιακό χώρο, τρεις ορόφους γραφείων καθώς και όροφο μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Στο ισόγειο υπάρχουν οι εκθεσιακοί χώροι. Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται η είσοδος και η κατακόρυφη κίνηση στους ορόφους καθώς και η πρόσβαση στους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Παρόλο που σε επίπεδο κατόψεων προτείνεται μια πολύ αυστηρή γεωμετρική διαρρύθμιση, σε επίπεδο όψεων το κτήριο παρουσιάζει μια συνεχή ροή από το ισόγειο μέχρι και το τελευταίο επίπεδο, μέσω μια φαινομενικής αναδίπλωσης του υλικού, η οποία επιτυγχάνει την οπτική ενοποίηση των ορόφων σε ένα ενιαίο σύνολο.

Υλικά όπως το γυαλί, το ανεπίχριστο σκυρόδεμα, το αλουμίνιο και το μέταλλο δημιουργούν ένα αρμονικό κτιριακό σύνολο, εντάσσοντας με επιτυχία το κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι χώροι σύγχρονοι , σχεδιασμένοι με βάση όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός χώρου ανάλογα με την χρήση του.